1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Yoghurtijs met gemarineerde meloenbolletjes

Yoghurtijs met gemarineerde meloenbolletjes

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-08-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g Griekse yoghurt (0% of 2% vetgehalte)
1 cavaillonmeloen
1 limoen (bio)
1 sinaasappel
2 verse tijm takjes
honing (of stevia of andere zoetstof)


Verder heb je nodig


4 kartonnen ijspotjes


Yoghurtijs met gemarineerde meloenbolletjes
Yoghurtijs met gemarineerde meloenbolletjes

=18pxMeloen is dé smaak van de zomer. Met dit homemade yoghurtijs wordt je favoriete fruit nóg lekkerder. Bovendien is dit ijsje slank en gezond en heb je geen ijsmachine nodig 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Rasp de schil van de limoen. Meng de yoghurt met 1 koffielepel limoenschil en zoet naar smaak met honing of stevia. Vul 4 kartonnen ijspotjes met de yoghurt en zet minstens 2 uur in de diepvriezer.
2 Halveer de meloen, verwijder de pitjes en haal er met een meloenlepel bolletjes uit. Per de sinaasappel en meng het sap met 1 koffielepel honing en de tijmblaadjes. Meng de marinade door de meloenbolletjes en zet tot gebruik in de koelkast.
3 Werk de potjes yoghurtijs af met de gemarineerde meloenbolletjes en wat extra verse tijm, en serveer.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top