1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Chutney
  6. Romige Indische curry met kipfilet mango chutney en amandelen

Romige Indische curry met kipfilet mango chutney en amandelen

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-08-2020

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
Plm. 500 gram kipfilet, in stukjes
Zout, peper
1 rode paprika, schoongemaakt in stukjes
3 theelepels kurkuma (geelwortel)
1 eetlepel curry madras (ik had merk Jonnie Boer)
¼ liter kippenbouillon (van tablet)
200 ml kookroom of room culinair
2 eetlepels mango chutney (Pataks)
Paar druppels tabasco
1 tot 2 eetlepels citroensap
3 eetlepels geschaafde amandelen


Verder heb je nodig


Grote koekenpan of hapjespan


Lekker snel klaar dus een echt vakantierecept. Lekker met de geroosterde amandelen.
Lekker snel klaar dus een echt vakantierecept. Lekker met de geroosterde amandelen.

Een snel te maken kip curry. Het lekkerst als je de curry al 's morgens maakt en later verwarmt. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Makkelijk op warme dagen als je het niet echt ziet zitten om uitgebreid te koken. Een dergelijk recept kwam ik tegen in één van mijn bewaarde receptenboeken. Ik heb er één en ander aan toegevoegd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten in een grote koekenpan of hapjespan.
Kipfilet in gedeelten snel om en om bruin bakken. Uit de pan halen. Kruiden met peper en zout.
In het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig bakken. Paprikastukjes toevoegen en even (3 minuten) meebakken
Kurkuma en curry madras even meebakken tot het lekker gaat geuren.
Afblussen met de kippenbouillon.
Room en mango chutney toevoegen. Alles aan de kook brengen en wat laten indikken.
Kipstukjes toevoegen. Op een lage warmtebron de kip in plm. 10 minuten zachtjes garen. Niet veel langer, dan wordt de kip droog.
Amandelschaafsel lichtbruin roosteren in een droge koekenpan.
Proeven en eventueel nog op smaak maken met peper, zout, tabasco en citroensap.
Amandelschaafsel over de curry verdelen.

Serveertip

Lekker met rijst, komkommersalade, tomatensalade, sperziebonen of haricots verts.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top