Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2020
  • Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

  • Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

  • Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

  • Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

  • Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

  • Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

  • Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

  • Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

    Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

Kai Panang een zeer populaire curry uit Thailand. Iets pittig en kruidig van smaak en ook niet verkeerd...... gemakkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel. 
Ik heb alleen geen pakje boemboe van rode curry van Conimex gebruikt, maar ben gaan zoeken op internet naar een recept en dat heb ik gebruikt.
Thaise-boemboe-rode-curry-zelf-maken-is-zo-gebeurd-
En..... je zou het niet verwachten,  maar kruiden en pittige voedingsmiddelen zijn goed om te eten tijdens een hittegolf. Het is ook niet voor niets dat vaak in warme landen op het zuidelijk halfrond pittig gegeten wordt. Dit verhoogt je lichaamstemperatuur en bevordert zo het zweten, zodat het lichaam beter op de juiste temperatuur blijft.

Het eten van salades in alle soorten en maten helpt bij het op peil houden van de vochthuishouding in je lichaam. Sla bevat veel water en is licht verteerbaar, zodat het lichaam minder energie nodig heeft bij het verteren van je maaltijd en die energie weer kan gebruiken om af te koelen. Voor komkommers geldt hetzelfde.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd
2 zoete puntpaprika's, in blokjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
400 gr kipfilet, in blokjes
100 gr boemboe rode curry ( conimex)
200 ml kokosmelk
3 el pindakaas met stukjes pinda
1 el vissaus
1 el sojasaus
Sap van 1 limoen
300 gr pandanrijst
1 komkommer, in blokjes
10 gr verse kruiden, zoals munt, koriander of (Thaise) basilicum ( optie)
2 stengels bosui, in ringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes en wok, pan voor de rijst

Bereidingswijze

Verwarm 2 el olie in de wok en fruit de rode ui even aan. Voeg dan de paprikablokjes en de knoflook toe en roerbak ook even mee.
Bak dan de kip blokjes 5 minuten mee.

Haal het kip mengsel uit de wok en verwarm de laatste eetlepel olie. Fruit daarin de boemboe rode curry met 1 eetlepel kokosmelk 3 minuten totdat de boemboe begint te geuren.

Dan gaat de pindakaas en de kokosmelk erbij.
Alles even goed doorroeren totdat de pindakaas is opgelost.

Hup het kip mengsel erbij en 10 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen.

Ondertussen kook je de pandanrijst volgens de beschrijving op de verpakking en kun je de komkommer als je die erbij wilt serveren in kleine blokjes snijden en de kruiden schoonmaken.

Serveer de Kai Panang in kommetjes met de gekookte rijst en blokjes komkommer en garneer eventueel met de verse kruiden en bosui.

Bron

Krant AD eigen tekst en foto's

Serveertip

Tip! Geef het Thaise gerecht nog extra bite met grof gehakte pinda's en ringetjes rode peper als extra garnering!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten