Geglaceerde spareribs van de BBQ
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-08-2020
Eerst 12 uur minimum marineren in de koelkast , dan smullen als ze gaar zijn van de BBQ/tafelgrill/oven ........lekker zoet !
Ingrediënten 4 personen
2 kg spareribs4 el bruine suiker
1 dl Luikse stroop
1 dl sojasaus
2 dl sherry
3 tl vijfkruidenpoeder
Bereidingswijze
1 Meng alle ingrediënten voor de marinade. Hou 0,5 dl ervan apart om later te glazuren.
2 Wentel de ribbetjes door de marinade en zet ze 12 uur in de koelkast. Keer ze regelmatig om, zodat het mengsel goed kan intrekken.
3 Meng de apart gehouden marinade met de Luikse siroop.
4 Haal de ribbetjes uit de marinade en bestrijk ze met het glazuur. Gril ze op de barbecue, in de oven of op de tafelgrill.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties