1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Geglaceerde spareribs van de BBQ

Geglaceerde spareribs van de BBQ

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2020

Ingrediënten 4 personen


2 kg spareribs
4 el bruine suiker
1 dl Luikse stroop
1 dl sojasaus
2 dl sherry
3 tl vijfkruidenpoeder



Geglaceerde spareribs van de BBQ
Geglaceerde spareribs van de BBQ

Eerst 12 uur minimum marineren in de koelkast , dan smullen als ze gaar zijn van de BBQ/tafelgrill/oven ........lekker zoet ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Meng alle ingrediënten voor de marinade. Hou 0,5 dl ervan apart om later te glazuren.
2 Wentel de ribbetjes door de marinade en zet ze 12 uur in de koelkast. Keer ze regelmatig om, zodat het mengsel goed kan intrekken.
3 Meng de apart gehouden marinade met de Luikse siroop.
4 Haal de ribbetjes uit de marinade en bestrijk ze met het glazuur. Gril ze op de barbecue, in de oven of op de tafelgrill.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top