Geglaceerde spareribs van de BBQ

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2020
  • Geglaceerde spareribs van de BBQ

    Geglaceerde spareribs van de BBQ

    Geglaceerde spareribs van de BBQ

Eerst 12 uur minimum marineren in de koelkast , dan smullen als ze gaar zijn van de BBQ/tafelgrill/oven ........lekker zoet ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kg spareribs
4 el bruine suiker
1 dl Luikse stroop
1 dl sojasaus
2 dl sherry
3 tl vijfkruidenpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Meng alle ingrediënten voor de marinade. Hou 0,5 dl ervan apart om later te glazuren.
2 Wentel de ribbetjes door de marinade en zet ze 12 uur in de koelkast. Keer ze regelmatig om, zodat het mengsel goed kan intrekken.
3 Meng de apart gehouden marinade met de Luikse siroop.
4 Haal de ribbetjes uit de marinade en bestrijk ze met het glazuur. Gril ze op de barbecue, in de oven of op de tafelgrill.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten