Velouté van geroosterde aubergines
- Frans, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-08-2020
Lekker =18pxZuiders vissoepje om Uw BBQ party mee te starten
Ingrediënten 4 personen
2 sneetjes wit brood2 aubergines
1 ui
30 cl sojamelk
50 cl visbouillon
2 el misopasta (lichte)
peper
bieslookhandje
1 stokbrood snede
Bereidingswijze
1 Spoel de aubergines en halveer ze. Pel en halveer de ui. Rooster de groenten goudbruin op de barbecue. Rooster ook de boterhammen (zonder korst) op de barbecue.
2 Schraap het vruchtvlees van de aubergine uit de schil. Snij de gegrilde ui in stukjes. Doe de aubergine en ui met de sojamelk en visbouillon in een kookpan. Laat goed warm worden maar niet koken, en mix fijn. Zeef de soep en breng op smaak met misopasta. Meng goed.
3 Doe de gegrilde boterhammen in een blender en mix fijn tot krokant broodkruim.
4 Serveer het soepje in glaasjes en werk af met geroosterd broodkruim en bieslookringetjes. Lekker met geroosterd stokbrood erbij.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties