1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Franse keuken
  5. Oesters met kruidenboter van de BBQ als aperitiefhapje

Oesters met kruidenboter van de BBQ als aperitiefhapje

  • Frans, Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-08-2020

Ingrediënten 4 personen


12 oesters (groot en diep, type Gillardeau)
1 el peterselie (fijngehakt)
1 el kervel (fijngehakt)
1 el basilicum (fijngehakt)
1 tl knoflook (fijngehakt)
1 el sjalot (fijngehakt)
200 g boter (zacht)



Oesters met kruidenboter van de BBQ als aperitiefhapje
Oesters met kruidenboter van de BBQ als aperitiefhapje

=18pxDit aperogerecht op de barbecue is een topper . Je kan dit gerecht evengoed met mosselen maken, maar neem dan wel grote exemplaren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Meng de zachte boter met de kruiden, de knoflook en de sjalot. Rol de boter in folie tot een worst. Plaats in de koelkast.
2 Leg de oesters op de barbecue. Leg, wanneer ze een beetje beginnen te openen, een plakje boter op de oesters en laat smelten. Serveer.

Bron

Libelle - chef = Piet Huysentruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top