1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pindasaus
  6. Bloemkool met pittige gehakt pindasaus lekker Oosters

Bloemkool met pittige gehakt pindasaus lekker Oosters

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-08-2020

Ingrediënten 2 personen


1 kleine bloemkool in roosjes
Peper, zout
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram rundergehakt
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 dunne prei, in ringetjes
1 flinke eetlepel pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel citroensap
1 afgestreken theelepel sambal oelek
2 theelepels bruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


Pan voor de bloemkool
vergiet
wok of koekenpan


Bloemkool met gehakt in een pittige pindasaus; weer eens een ander smaakje aan je bloemkool
Bloemkool met gehakt in een pittige pindasaus; weer eens een ander smaakje aan je bloemkool

Ik wilde bloemkool met gehakt eten, de geijkte maaltijd. Toen bedacht ik dat ik er ook wel eens wat anders van kon maken. Iets lekker Aziatisch. Zo kwam ik op het idee om de bloemkool lekker pittig te maken met deze gehakt-pindasaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een wok of koekenpan.
Bak hierin het gehakt in grove stukken lekker bruin. Kruid het gehakt met peper en zout.
Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee tot glazig.
Voeg de prei toe en bak al omscheppend plm. 3 tot 4 minuten mee.
Roer de pindakaas door het gehakt. Voeg zoveel water toe tot je een mooie niet te dunne saus krijgt. Maak de gehaktsaus op smaak met ketjap, citroensap, basterdsuiker en sambal oelek.
Verdeel de saus over de goed uitgelekte bloemkool.

Serveertip

Lekker met rijst en een komkommersalade, maar ook met aardappelen erg lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top