Citroen boterkoek met pijnboompitten

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2020
  • Citroen boterkoek met pijnboompitten

    Citroen boterkoek met pijnboompitten

    Citroen boterkoek met pijnboompitten

Boterkoek is best zwaar om te eten. Door de toevoeging van citroenrasp en citroensap krijg je een lekkere frisse boterkoek. De pijnboopitten maken het geheel nog lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
200 gram zachte roomboter
200 gram basterdsuiker
250 gram bloem
Citroenrasp + Sap van een citroen
mespunt zout
1 + 1 eieren
(optioneel: scheutje limoncello door het losgeklopte ei bovenop)
3 eetlepels pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
boterkoekvorm 24cm doorsnede of een langwerpige of vierkante vorm
mixer
deegkom

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 210 graden.
Boter, basterdsuiker, bloem, citroensap, citroenrasp, mespunt zout en 1 ei door elkaar mixen.
Boterkoekvorm 24 cm doorsnede invetten en met bloem bestrooien,
Deeg verdelen over de vorm.
(Overgebleven ei vermengen met scheutje limoncello).
Met vork een ruitvorm maken op de boterkoek.
Pijnboompitten over deeg strooien.
Losgeklopte ei erover strijken.
In midden van de voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten minuten bakken tot de koek mooi lichtbruin is.

Serveertip

De limoncelle is niet echt nodig, maar wel lekker !!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten