Citroen boterkoek met pijnboompitten
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-08-2020
Boterkoek is best zwaar om te eten. Door de toevoeging van citroenrasp en citroensap krijg je een lekkere frisse boterkoek. De pijnboopitten maken het geheel nog lekkerder.
Ingrediënten 10 personen
200 gram zachte roomboter200 gram basterdsuiker
250 gram bloem
Citroenrasp + Sap van een citroen
mespunt zout
1 + 1 eieren
(optioneel: scheutje limoncello door het losgeklopte ei bovenop)
3 eetlepels pijnboompitten
Benodigdheden
boterkoekvorm 24cm doorsnede of een langwerpige of vierkante vormmixer
deegkom
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Boter, basterdsuiker, bloem, citroensap, citroenrasp, mespunt zout en 1 ei door elkaar mixen.
Boterkoekvorm 24 cm doorsnede invetten en met bloem bestrooien,
Deeg verdelen over de vorm.
(Overgebleven ei vermengen met scheutje limoncello).
Met vork een ruitvorm maken op de boterkoek.
Pijnboompitten over deeg strooien.
Losgeklopte ei erover strijken.
In midden van de voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten minuten bakken tot de koek mooi lichtbruin is.
Serveertip
De limoncelle is niet echt nodig, maar wel lekker !!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties