1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boterkoek
  5. Citroen boterkoek met pijnboompitten

Citroen boterkoek met pijnboompitten

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2020

Ingrediënten 10 personen


200 gram zachte roomboter
200 gram basterdsuiker
250 gram bloem
Citroenrasp + Sap van een citroen
mespunt zout
1 + 1 eieren
(optioneel: scheutje limoncello door het losgeklopte ei bovenop)
3 eetlepels pijnboompitten


Verder heb je nodig


Boterkoekvorm 24cm doorsnede of een langwerpige of vierkante vorm
mixer
deegkom


Frisse boterkoek met citroen en pijnboompitten
Frisse boterkoek met citroen en pijnboompitten

Boterkoek is best zwaar om te eten. Door de toevoeging van citroenrasp en citroensap krijg je een lekkere frisse boterkoek. De pijnboopitten maken het geheel nog lekkerder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 210 graden.
Boter, basterdsuiker, bloem, citroensap, citroenrasp, mespunt zout en 1 ei door elkaar mixen.
Boterkoekvorm 24 cm doorsnede invetten en met bloem bestrooien,
Deeg verdelen over de vorm.
(Overgebleven ei vermengen met scheutje limoncello).
Met vork een ruitvorm maken op de boterkoek.
Pijnboompitten over deeg strooien.
Losgeklopte ei erover strijken.
In midden van de voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten minuten bakken tot de koek mooi lichtbruin is.

Serveertip

De limoncelle is niet echt nodig, maar wel lekker !!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top