Snelle coq au vin blanc

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2020

Coq au vin is een mega lekker gerecht maar je moet het lang laten stoven. Dit is mijn snelle variant van de coq au vin blanc. Dus met witte wijn in plaats van rode wijn! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g gerookte spekreepjes
500 g kippendijfilets
1 rode ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 winterpeen, in halve maantjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
5 g verse tijm
1 blokje bouillon
500 ml droge witte wijn
100 ml slagroom
versgemalen peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Bereidingswijze

1. Bak de spekjes uit in een braadpan. Voeg vervolgens de kip toe met een klont boter. Braad deze rondom bruin.
2. Doe de knoflook, ui, wortel en bleekselderij in de pan. Bak mee en voor enkele minuten.
3. Voeg de tijm, de bouillon en de witte wijn toe. Schep om en plaats de deksel op de pan, laat voor 20 minuten stoven op zacht vuur.
4. Haal de deksel van de pan, roer de slagroom erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5. Serveer met een frisse salade en gebakken aardappeltjes of aardappel puree.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten