1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)

Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)

  • Wereld, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-08-2020

Ingrediënten 1 personen


- 1 ½ kilo gemengd zomerfruit; zoals bramen, frambozen, (blauwe)bessen, kersen en pruimen
- 500 gram geleisuiker speciaal
- flinke scheut Coebergh rood fruit (eventueel bessensap)



Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)
Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)
Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)
Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)
Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)
Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)
Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)
Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)
Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)
Jam van zomerfruit (braam, framboos, blauwe bes, kers, pruim)

De bramen (van de buren) hangen weer vol dit jaar en dus mag ik regelmatig de bramen die aan onze kant groeien plukken. Ik heb al meerdere soorten bramenjam gemaakt zoals; Bramenjam-basisrecept  Bramenjam-met-steranijs en Bramenjam-met-appel
Maar nu wilde ik weer iets anders proberen.
Ik had nog wat fruit in de koelkast staan zoals; frambozen, blauwe bessen, kersen en pruimen en zo heb ik deze keer een mix van deze verschillende soorten zomerfruit gemaakt. De verhoudingen maken niet zoveel uit. Wel moet je het totale gewicht een beetje in de gaten houden in verband met de hoeveelheid geleisuiker die je moet toevoegen.
Verder heb ik een flinke scheut Coebergh rood fruit toegevoegd maar als je liever geen alcohol gebruikt kun je ook prima een bodempje bessensap gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak het fruit goed schoon en was het en doe het in een grote pan.
- Voeg de vloeistof toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Doe de suiker erbij en laat het nog enkele minuutjes zachtjes doorpruttelen.
- Schep de hete jam in schone potten, draai het deksel stevig dicht en laat ze ongeveer een kwartiertje op de kop staan.
- Draai ze om en verzeker je ervan dat ze 'klikken' zodat ze vacuüm zijn.
- Plak een etiket erop met de naam en/of de ingrediënten van de jam en de datum dat je het gemaakt hebt.
- Bewaar ze op een koele en donkere plaats, bij voorkeur in een kelder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top