1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi ketjap van speklap. Eenvoudig, snel en lekker. Zonder zakjes

Babi ketjap van speklap. Eenvoudig, snel en lekker. Zonder zakjes

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2020

Ingrediënten 2 personen


300 gr Speklappen
1 Grote ui
2 Teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
3 el Ketjap manis
halve el Ketjap asin
1 tl Djahe of 2 cm verse gember



Recept

Recept en tekening Bianca Kiezenberg

Recept en tekening Bianca Kiezenberg
Ingrediënten

Speklap, sambal, ui, knoflook, gember, ketjap

Speklap, sambal, ui, knoflook, gember, ketjap
Snijden

Alle ingrediënten klaar zetten

Alle ingrediënten klaar zetten
Bakken

Vlees en ui bakken

Vlees en ui bakken
Aan de kook

Alles aan de kook brengen. Hier heb ik veel meer water gebruikt dan nodig is. Het vuur was te hoog opgestookt dus dan brand alles direct aan.

Alles aan de kook brengen. Hier heb ik veel meer water gebruikt dan nodig is. Het vuur was te hoog opgestookt dus dan brand alles direct aan.
Sudderen

Sudderen tot de juiste dikte is bereikt

Sudderen tot de juiste dikte is bereikt
Aan tafel

Babi ketjap en bijgerecht Chinese kool met sambal goreng boemboe

Babi ketjap en bijgerecht Chinese kool met sambal goreng boemboe

Bianca Kiezenberg weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook

Ik heb dit recept nu een aantal keer gemaakt en vond steeds dat er net te weinig vlees in zat. Deze heb ik nu van 200 naar 300 gram gezet. Ik zelf vind het wel lekker om er nog een extra gerecht bij te doen. Bijvoorbeeld kool.

Ik gebruik dunne speklapjes. Als je het minimaal een half uur laat sudderen krijg je redelijk stevig vlees. De speklapjes zijn dan niet dat je ze naar binnen kan slurpen. Bij spek ben ik noot gek op hele stukken vet. Ik haal dat er meestal af. Ik vind een blok vet gewoon niet lekker. Nu moet ik eerlijk zeggen dat in dit grecht het vet echt heerlijk de smaak opneemt en je niet het idee hebt dat je een blok vet eet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. SNIJDEN
- Speklapjes in blokjes of reepjes snijden van 1 centimeter
- Snipper de ui
- Pers de knoflook
- Pers de citroen

2. BAKKEN
- Verwarm de olie in de pan
- Bak de ui en speklap
- Voeg na 2 minuten de knoflook toe (eventueel de verse gember)
- Voeg na 1 minuut de citroen, djahe, ketjap manis, ketjap asin en de sambal toe

3. Sudderen
- Laat nu 20 tot 30 minuten op laag vuur sudderen tot de saus de juiste dikte heeft
- Voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik word en het vlees nog niet goed is

Bron

Bianca Kiezenberg



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DeMontagne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DeMontagne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top