1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Konijn yakitori

Konijn yakitori

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g konijnfilets
8 el mirin
4 el rijstwijn (sake)
8 el sojasaus
1 el geraspte gember
1 el bruine suiker
1 citroenstengel
2 lente-uitjes
1 tl sesamzaadjes
peper


Verder heb je nodig


Satéstokjes


Konijn yakitori
Konijn yakitori

Lekker als aperitiefhapje of als voorgerecht deze konijnfilet op satéstokjes 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Hak de citroenstengel fijn, schil de gember en rasp fijn.
-Meng de rijstwijn, sojasaus, mirin, citroenstengel, bruine suiker en gember in een steelpan. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost.
-Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen tot er een stroperige saus ontstaat. Roer geregeld.
-Snijd de konijnfilets in lange reepjes en kruid met peper.
-Rijg ze aan spiesjes en besmeer met de saus. Gril ze goudbruin op een middelmatig vuur.
-Snijd de lente-uitjes in ringen.
-Leg de spiesjes op een schaal en werk af met sesamzaad en de lente-ui.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top