Vol-au-vent van konijn
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 03-08-2020
Makkelijk en lekker recept met een heerlijke saus op basis van een gereduceerde wildfond met room
Ingrediënten 4 personen
1 konijn, versneden2 uien
2 teentjes knoflook
1 stengel selder
2 wortelen
4 takjes tijm
2 blaadjes laurier
enkele takjes krulpeterselie
500 ml wildfond
1500 ml water
250 g champignons
200 g erwtjes, diepvries
bosje kervel
boter
peper en zout
Voor de balletjes:
400 g kalfsgehakt
1 eidooier
50 g paneermeel
Voor de saus:
50 g boter
50 g bloem
200 ml room
nootmuskaat
½ citroen
Bereidingswijze
-Snijd de uien, wortelen en selder in grove stukken.
-Pel en plet de look. Stoof alles in boter.
-Bind de tijm, laurier en peterselie samen en laat even meestoven.
-Schik de stukken konijn op de groenten en overgiet met de wildfond en 1,5 l water. Dek af en laat 1 uur stoven.
-Meng de eidooier en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
Haal het konijn uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon.
-Kook de balletjes gaar in de bouillon van het konijn. Schep uit met een schuimspaan.
-Snijd de champignons in kwartjes en bak ze in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de gehaktballetjes toe en bak even mee.
-Pluk het vlees van het konijn.
-Smelt 50 g boter en voeg al roerend de bloem toe. Laat 2 minuten al roerend bakken. Giet er langzaam de room bij en vul aan met bouillon tot er een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met nootmuskaat, wat citroensap, peper en zout. Voeg de stukjes konijn, champignons, gehaktballetjes en erwtjes toe. Schep om en laat nog even doorwarmen.
-Schep de vol-au-vent op de borden en werk af met een plukje kervel.
Lekker met aardappelpuree.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties