1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Malse blokjes kipfilet in een romige groentesaus met champignons

Malse blokjes kipfilet in een romige groentesaus met champignons

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-08-2020

Ingrediënten 2 personen


250 gram kipfilet, in blokjes
Peper, zout
1 volle eetlepel bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram champignons, in plakjes
1 prei, in kleine stukjes
1 wortel, geschild in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, geschild in kleine blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 glas witte wijn
2 theelepels paprikapoeder
Paar druppels tabasco
100 ml crème fraîche
4 eetlepels gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Hapjespan of wok met deksel


Lekkere malse blokjes kipfilet in een romige groentesaus.

Kan niet misgaan.

Kan niet misgaan.
Malse blokjes kipfilet in een romige groentesaus met champignons
Malse blokjes kipfilet in een romige groentesaus met champignons

Een gemakkelijk te maken gerecht om wat restjes groenten uit je koelkast op te maken.
De kipfilet blijft heerlijk mals en sappig van smaak.
Eenvoudig maar lekker !!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid de blokjes kipfilet met peper en zout en haal ze door het bloem. Alle stukjes moeten met bloem bedekt zijn.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak de stukjes kip al omscheppend ze licht gekeurd zijn.
Schep de kipfilet uit de pan en leg op een bord.
Bak in de overgebleven olie de ui en knoflook glazig. Voeg wortelblokjes en de bleekselderij toe en bak deze plm. 4 tot 5 minuten tot de wortelblokjes zachter zijn. Voeg nu de prei en de champignons toe.
Laat alles even omscheppend bakken dan krijgen de groenten meer smaak.
Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de wijn iets verdampen.
Voeg nu de crème fraîche, paprikapoeder en een paar druppels tabasco toe en roer alles goed door elkaar.
Doe de kip weer terug in de pan samen met 2 eetlepels peterselie.
Leg een deksel op de pan en laat op zacht vuur plm. 10 minuten sudderen.
Proef of er nog wat zout of peper toegevoegd moet worden.
Strooi de rest van de peterselie erbij. Lekker met witte rijst.

Serveertip

Lekker met rijst, gebakken aardappelen of pasta



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top