1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardbeien-speculaas trifle

Aardbeien-speculaas trifle

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2020

Ingrediënten 4 personen


450 g aardbeien (300 + 150 g)
2 el fijngehakte basilicum + extra blaadjes om af te werken
300 g geleisuiker
200 g speculaas
250 g platte kaas
150 g roomkaas
3 el suiker



Aardbeien-speculaas trifle
Aardbeien-speculaas trifle

Een dessert met aardbeien en speculaas, belgischer kan haast niet. Lekkerder ook niet. De platte kaas en roomkaas maken van deze trifle een heerlijk romig dessert. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe 300 g aardbeien samen met de geleisuiker en het basilicum in een pannetje en breng aan de kook.
Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur. Zet het vuur uit, haal de gelei door een zeef en laat afkoelen.
-Snijd de resterende aardbeien in blokjes.
-Verkruimel de speculaas in een blender of keukenmachine.
-Meng de platte kaas onder de roomkaas en schep er de suiker onder. Roer tot de suiker is opgelost.
-Verdeel de helft van de fijngemalen speculaas over 4 glazen. Verdeel hierover de helft van het platte kaasmengsel, vervolgens 2/3 van de aardbeienblokjes en tot slot de aardbeiengelei.
-Verdeel er de rest van de speculaas en de rest van het platte kaasmengsel over. Zet een uurtje in de koelkast.
-Werk de trifles net voor het serveren af met de resterende aardbeienblokjes en een basilicumblaadje.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top