1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu met appel en speculaas

Tiramisu met appel en speculaas

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2020

Ingrediënten 4 personen


2 appels
1 el fijne suiker
2 el citroensap
1 tl kaneel
2 eidooiers
50 g poedersuiker
1 eiwit
100 ml sterke koffie
350 g mascarpone
125 g speculaaskoekjes
3 el Amaretto
cacaopoeder



Tiramisu met appel en speculaas
Tiramisu met appel en speculaas

Geef deze Italiaanse klassieker een belgische toets door appel en speculaas toe te voegen. Net zoals het originele recept is ook deze tiramisu met speculaas en gebakken appelblokjes makkelijk te maken en een schot in de roos.  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de appel in schijfjes. Doe ze samen met de suiker, het citroensap, de kaneel en een scheutje water in een pan. Bak de appelschijfjes beetgaar.
-Mix de eidooiers, poedersuiker en Amaretto tot een luchtig mengsel.
-Voeg de mascarpone toe en mix tot een glad geheel.
-Klop het eiwit stijf en schep het onder de mascarponecrème.
-Verkruimel de speculaaskoekjes grof en verdeel de helft over de bodem van de glazen. Druppel er wat koffie over.
-Bedek met twee appelschijfjes en schep daarop een laag mascarponecrème. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
Zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast.
-Strooi er vlak voor het opdienen wat cacaopoeder en verkruimelde speculaas over.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top