1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Taart
  5. Hartige taart met gedroogde ham en stekelbessen

Hartige taart met gedroogde ham en stekelbessen

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2020

Ingrediënten 4 personen


100 g gedroogde (Meesterlyck)-ham
2 rollen kant-en-klaar bladerdeeg
1 zoete ui
150 g stekelbessen
handvol rucola
handvol basilicumblaadjes
125 g zachte geitenkaas
30 g walnoten
1 eigeel, losgeklopt
2 tl balsamicosiroop



Hartige taart met gedroogde ham en stekelbessen
Hartige taart met gedroogde ham en stekelbessen

Hou je van brunch? Dan moet je zeker deze hartige taart eens proberen. Met gedroogde Meesterlyck-ham, stekelbessen en geitenkaas creëer je een smaakbom waarover iedereen over zal praten. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de ui in halve ringen. Hak de walnoten fijn.
Rol het deeg uit en vouw de randen 1 cm om. Verkruimel de geitenkaas over het deeg. Halveer de stekelbessen en verdeel ze over het deeg.
Verdeel er ook de ui over. Bestrijk de randen van het deeg met het eigeel en zet de taart 15 minuten in de oven.
Verdeel de ham over de taart en werk af met de rucola, basilicum, de noten en de balsamicosiroop.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top