1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rolletjes van kalfsvlees met gedroogde ham en kaas

Rolletjes van kalfsvlees met gedroogde ham en kaas

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2020

Ingrediënten 4 personen


8 kalfslapjes
4 plakjes gedroogde (Meesterlyck) ham
4 plakjes kaas
16 blaadjes salie
2 bolletjes mozzarella
1 aubergine
2 grote tomaten
30 g parmezaanse kaas
1 theelepel provençaalse kruiden
1 dl olijfolie
40 g boter
peper & zout


Verder heb je nodig


Keukentouw
deegrol
keukenpapier
houten prikkertjes


Rolletjes van kalfsvlees met gedroogde ham en kaas
Rolletjes van kalfsvlees met gedroogde ham en kaas

Makkelijk en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Sla het kalfsvlees met de deegrol plat tussen 2 vellen keukenpapier.
-Beleg elk plakje vlees met een half sneetje ham, een half sneetje kaas en 2 blaadjes salie. Rol het geheel op en prik vast met een houten prikker. Je kan de salie ook op de buitenkant van het vlees rollen.
-Snijd de aubergine dwars in 8 plakjes, bak kort in een eetlepel olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. Ontvel de tomaten en snijd in schijfjes. Snijd de mozzarellabollen in dunne schijfjes.
-Maak torentjes door afwisselend tomaat, aubergine en mozzarella op elkaar te stapelen. Bestrooi de torentjes met provençaalse kruiden. Kruid met zout en peper, strooi er de parmezaanse kaas over en lepel er de resterende olie over.
-Zet gedurende een 20-tal minuten in een oven van 180°.
-Bak intussen de rolletjes in de pan op een matig warm vuur in de boter. Kruid met zout en peper en lepel er tijdens het bakken regelmatig de bakjus over.

Serveer de rolletjes op warme borden naast de groentetorentjes en lepel er de bakjus langs.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top