1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Benedict-eitje met gekookte ham

Benedict-eitje met gekookte ham

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2020

Ingrediënten 4 personen


4 grote eieren
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
150 g jonge spinazie
4 sneetjes gekookte ham
3 el witte-wijnazijn
4 pistolets
2 dl Hollandaisesaus (kant-en-klaar of vers)
boter
peper en zout



Benedict-eitje met gekookte ham
Benedict-eitje met gekookte ham

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snipper de knoflook fijn. Fruit aan in de olijfolie en voeg de spinazie toe, roerbak tot de spinazie geslonken is.
-Kruid met peper en zout. Houd warm.
-Breng water met de azijn in een pannetje aan de kook. Breek elk ei afzonderlijk in een kommetje. Roer het water tot een draaikolk en laat het ei in het midden van het water glijden. Pocheer elk ei 3,5 minuten.
-Schep ze uit het water met een schuimspaan en leg ze in een kom met koud water, snijd de randen bij.
-Halveer de broodjes en rooster ze.
- Leg op één helft wat boter met een sneetje gekookte ham. Verdeel er de spinazie over en leg er een gepocheerd ei op.
-Werk af met de saus en wat bieslook.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top