Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2020
  • Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

  • Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

  • Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

  • Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

  • Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

  • Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

  • Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

    Italiaanse visschotel met bloemkool en citroen-peterselie - olie.

Heel vaak wordt een visschotel gemaakt met een roomsaus. Dit gerecht is echter gemaakt met een heerlijke zelfgemaakte en smakelijke tomatensaus. Bovendien is deze schotel ook nog eens low - carb.

Aangezien ik nog 2  restjes over  had  van andere gerechten ( wat mais en wat champignons) heb ik die ook in deze schotel verwerkt. Bovendien was de halve bloemkool voor mij ook een "rest" van onderstaande soep. Dit recept kwam dus goed van pas.
https://www.smulweb.nl/recepten/1481051/Omas-maaltijdgroentesoep-met-balletjes-en-mihoen

Lekker met een sneetje volkoren brood om de heerlijke saus op te dippen . Maar... dan is het wel géén low-carb gerecht meer :)












 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram kabeljauwhaas
1/2 bloemkool in roosjes
1 takje peterselie gesnipperd
1 blik gepelde tomaten
1 flinke teen knoflook geperst
1/2 groente bouillonblokje ( minder zout)
*restje champignons in vieren
*restje mais
3 el olijfolie
rasp van 1/2 citroen
gemalen peper en zout naar smaak
1 bol mozzarella ( liefst buffel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Knoflookpers, snijplank , mes, ovenschaal, pan

Bereidingswijze

Pureer de tomaten uit het blik met een teen geperste knoflook, peper en zout naar smaak en een flinke eetlepel olijfolie in een grote pan. Breng de saus aan de kook en laat deze saus in circa 10 minuten indikken.

Kook de bloemkool roosjes in het halve bouillonblokje beetgaar en giet af.

Doe de tomatensaus over in een ovenschaal en leg er de kabeljauw in. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper naar smaak. Leg de afgegoten bloemkool roosjes rondom de vis. ** Hier heb ik de gebakken champignons en mais nog toegevoegd.

Dek de schotel af met plakjes mozzarella en plaats de schotel voor 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Maak ondertussen de citroen-peterselie olie door de citroen zeste, olie en de gesnipperde peterselie te mengen.

Serveer dit over de vis.

Bron

Gezien op Lowcarb chef. Enkele eigen aanpassingen en eigen tekst en foto's

Serveertip

Voor een heerlijke Italiaanse touch bestrooi dan met wat zwarte olijven crumble.

https://www.smulweb.nl/recepten/1478907/Smakelijk-zwart-olijven-crumble-poeder

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten