Aziatische wortelnoedels met chili-sojasaus
- Aziatisch, Salade
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-07-2020
Pittige salade bijvoorbeeld als bijgerecht op Uw BBQ party !
Ingrediënten 4 personen
60 gram cashewnoten (grof gehakt)2 selderstengels (klein gesneden)
1 koriander (bosje, grof gehakt)
1 rode paprika (in reepjes)
4 lente-uitjes (in ringen)
4 wortelen
Voor de chilisaus :
1 rode chilipeper (fijngehakt)
1 eetlepel gember (geraspt)
150 gram zonnebloemolie
1 eetlepel bruine suiker
1 lookteentje (geperst)
2 eetlepels sesamolie
60 milliliter sojasaus
1 sjalot (gesnipperd)
Bereidingswijze
-Verwarm voor de saus de zonnebloemolie.
-Voeg de look en peper toe en laat 2 minuten zachtjes bakken.
-Laat wat afkoelen en meng er de rest van de ingrediënten onder.
-Zet apart.
-Schil de wortelen.
-Maak met een dunschiller lange, platte slierten van de wortelen. Meng de wortelnoedels met de rest van de groenten en de koriander en schep er de saus onder.
-Verdeel de salade over de borden en werk af met de cashewnoten en extra blaadjes koriander.
Bron
spar
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties