Mexiaanse aardappelschotel met kipblokjes

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2020
  • Mexiaanse aardappelschotel met kipblokjes

    Mexiaanse aardappelschotel met kipblokjes

    Mexiaanse aardappelschotel met kipblokjes

Lekker gemakkelijk en snel: Mexicaanse aardappelschotel met kipblokjes en trostomaatjes .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
275 g kipblokjes
28 g fajita mix
3 el olijfolie
500 g cocktail trostomaten
450 g minikrieltjes
400 g Mexicaanse roerbakmix
6 eieren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 403,31 kcal
Koolhydraten 32,68 g
Eiwitten 28,54 g
Vetten 16,08 g
Benodigdheden
Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Breng voor de eieren een pan met water aan de kook. Schep de kipblokjes om met de fajitamix en 2 el olie.

2. Halveer de tomaten en leg met de snijkant naar boven op de met bakpapier beklede plaat. Besprenkel met 1 el olie en peper. Rooster de tomaten 20 min. in de voorverwarmde oven.

3. Verhit intussen een koekenpan en bak de kip op hoog vuur rondom aan. Voeg de krieltjes toe en bak in 8-10 min. gaar. Voeg na 5 min. de roerbakmix toe en bak mee. Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht of in 8 min. hard.

4. Spoel de eieren onder koud stromend water, pel en halveer ze. Schep de krieltjes met de groenten en kip op een ruime schaal. Haal de tomaten uit de oven en verdeel over de groenten en kip. Leg er het ei op en bestrooi met versgemalen peper.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten