
300 gr rundergehakt
200 gr champignons schoon in kleine blokjes gesneden
100 gr maïs uitgelekt
100 gr crème fraîche
70 gr tomatenpuree
1 rode paprika zonder zaad en lijst in kleine blokjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
3 tomaten in kleine blokjes gesneden en laten uitlekken in vergiet
3 theelepels Mexicaanse of Tex-Mex kruiden( of naar smaak)
75 gr geraspte kaas
4 wraps
Grote pan, snijplank, mes, vergiet en springvorm ( eventueel velletje bakpapier)
In de ochtend klaargemaakt en dan...... na een flinke fietstocht even een half uurtje in de oven en is het genieten van de taart met een koel glaasje rosé op het terras. Gecompleteerd met deze https://www.smulweb.nl/recepten/1466515/Supersnelle-tomaten-salsa salsa. Lekker fris en zó gemaakt , terwijl de taart in de oven staat. Of in de ochtend, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Ik gebruik deze kruiden.https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond
Werk de kruiden door het gehakt en rul het vlees in een droge pan.
Voeg de laatste minuut de knoflook en de uisnippers toe en bak deze even mee.
Dan mag de hittebron hoger en paprika, champignons toegevoegd worden om alles 5-7 minuten op hoog vuur te laten bakken.
De tomatenpuree erbij en ook even meebakken. Vervolgens mogen de uitgelekte tomatenblokjes en de mais erbij en heel even meebakken.
TAART OPBOUW
Vet de bodem van de springvorm in of bedek de vorm met bakpapier.( handig met uit de vorm halen)
Leg één tortilla als bodem en bedek deze met 1/3 groentemix uit de pan.
Neem een tweede wrap en besmeer deze met een deel van de crème fraîche. Leg deze wrap met de besmeerde kant op de groentemix en druk lichtjes aan.
Herhaal dit totdat alles op is.
De laatste wrap besmeer je aan boven en onderkant. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.
Schuif de taart 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden .
Je kunt natuurlijk ook de wraps gewoon met crème fraîche bestrijken, en er de vulilng inrollen , met kaas bestrooien en ze even in de oven zetten om de kaas te laten smelten.
Project Gezond eigen tekst en foto's