1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gazpacho
  6. Spaanse gazpacho

Spaanse gazpacho

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1 snee wit brood zonder de korstjes
1 kg tomaten
1 groene paprika
1 rode ui
1 knoflookteen
een halve komkommer
150 g watermeloen
versgemalen peper en zout
2 el olijfolie
2 el rode wijn azijn

Toppings:
cherry tomaatjes
bolletjes mozzarella
peterselie
rauwe ham


Verder heb je nodig


Staafmixer of blender


Spaanse gazpacho
Spaanse gazpacho

Frisse Spaanse gazpacho, ik ben er dol op! Een feestelijk gerecht maar wel met lekker veel groenten er in. Maak je gazpacho helemaal af met de lekkerste toppings. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat het sneetje wit brood ongeveer 15 minuten in ruim water weken.
2. Snijd ondertussen de tomaten doormidden en snijd de kern uit de tomaten. Snijd de paprika in blokjes, pel de rode uit en snijd in vieren. Pel ook de knoflook. Doe dit allemaal in een blender of als je deze niet hebt in een pan om vervolgens met een staafmixer te mengen.
3. Schil de komkommer, snijd door de helft, haal de zaadlijst er uit en doe deze samen met de watermeloen, olijfolie, rode wijn azijn, geweekte brood, peper en zout ook bij de rest van de ingredienten.
4. Pureer fijn tot een gladde soep met de staafmixer of in de blender.
5. Serveer de soep meteen of laat ongeveer een uur koud worden in de koelkast.
6. Maak af met de toppings vlak voor het serveren en serveer met geroosterd brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top