1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepofte aardappel met gegrilde wortelsalade

Gepofte aardappel met gegrilde wortelsalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen
1 bos bospeen
3 el olijfolie
400 g saucijs varken
7,5 g munt
200 g crème fraîche
200 g witte kaas


Verder heb je nodig


Grillpan


Gepofte aardappel met gegrilde wortelsalade
Gepofte aardappel met gegrilde wortelsalade

Gepofte aardappelen uit de oven met varkenssaucijsjes. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Boen de aardappelen schoon, snijd ze kruislings in maar net niet door en verpak per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen 25 min. in de oven gaar.

2. Schil de wortels, halveer ze in de lengte en snijd in stukken van ca. 5 cm. Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan en bak de wortel in 15 min. gaar. Snijd de worsten in schuine plakken, voeg na 5 min. toe aan de wortels en bak 10 min. mee. Breng op smaak.

3. Pluk de blaadjes munt van de takjes, stapel ze netjes op en snijd in dunne reepjes. Schep de crème fraîche in een bakje, verkruimel er de helft van de kaas boven en roer door. Breng op smaak met peper.

4. Schep de wortel met de worst op een schaal. Verkruimel er de rest van de witte kaas over. Garneer met de fijngesneden munt. Haal de aardappelen uit de oven, vouw ze open, schep er een lepel crème fraîche op en serveer bij de wortel en worst.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top