1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelsalade
  6. Hollandse aardappelsalade met getwiste speklapjes

Hollandse aardappelsalade met getwiste speklapjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kg vastkokende aardappelen
400 g speklapjes gemarineerd
2 el mosterd
1 el azijn
30 g poedersuiker
3 el olijfolie
150 g Griekse stijl yoghurt
1 kropsla
500 g tomaten


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


8 satéprikkers
grillpan


Hollandse aardappelsalade met getwiste speklapjes
Hollandse aardappelsalade met getwiste speklapjes
Hollandse aardappelsalade met getwiste speklapjes
Hollandse aardappelsalade met getwiste speklapjes

Echte Hollandse aardappelsalade met spekfakkels.  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Kook de aardappelen in 10-12 min. gaar. Halveer de speklapjes in de lengte en rijg ze zigzaggend om 8 satéprikkers. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. rondom gaar.

2. Klop voor de vinaigrette in een ruime kom 1 el mosterd, 1 el azijn, de helft van de poedersuiker en de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak. Meng voor de dressing de yoghurt, de rest van de mosterd en de rest van de poedersuiker door elkaar. Breng op smaak.

3. Haal de blaadjes van de sla los, spoel af en laat goed uitlekken. Snijd de tomaten in partjes. Schep de sla en tomaat om met de dressing.

4. Giet de aardappelen af en spoel lauwwarm onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en doe terug in de pan. Schep de yoghurtsaus er voorzichtig door.

5. Schep de sla en aardappelsalade op een bord. Leg er de spiesjes bij.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top