Tiramisu met aardbeien
- Belgisch, Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 30-07-2020
Subliem nagerecht .
Ingrediënten 6 personen
Voor de mascarponecrème:500 gr mascarpone
40 gr bloemsuiker
1 limoen ,het sap
4 eierdooiers
Voor de aardbeienmousse:
75 gr volle yoghurt
75 gr mascarpone
30 gr bloemsuiker
140 gr aardbeienpuree
1 blaadje gelatine, geweekt in koud water
75 gr room, opgeklopt
Voor de siroop:
80 cl water
800 gr kristalsuiker
20 gr hibiscusthee
6 kardemomzaadjes
200 gr frambozenpuree
7,5 cl vlierbloesemsiroop
1 flesje kriekbier
50 cl citroensap
5 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
Afwerking:
1 groot pak lange vingers
40 aardbeien
enkele blaadjes basilicum
enkele frambozen, braambessen en rode bessen
bloemsuiker
Bereidingswijze
Mascarponecrème:
- Meng alle ingrediënten in een kom. Als de massa zou schiften, verwarm deze dan een beetje en roer tot je opnieuw een gladde emulsie krijgt.
Aardbeienmousse:
-Meng de yoghurt, mascarpone en bloemsuiker en klop met een klopper of handmixer tot een smeuïge massa.
-Verwarm ¼ van de aardbeienpuree.
-Knijp de geweekte gelatine uit en los op in de puree.
-Roer het mengsel door de overige aardbeienpuree.
-Voeg toe aan de koude massa van yoghurt en mascarpone tot je een egaal, zachtroze mengsel hebt. Spatel er de opgeklopte room onder.
Siroop:
-Meng het water met de kristalsuiker en breng aan de kook tot alle suiker is opgelost.
-Voeg de hibiscusthee en kardemomzaadjes toe samen met de vloeibare ingrediënten (puree, siroop, kriekbier en citroensap).
-Neem de pan van het vuur en laat 20 minuten trekken.
-Knijp de geweekte gelatine uit en los op in de infusie.
-Giet de infusie door een fijne zeef.
Opbouw:
-Giet een laag aardbeienmousse in een schaal.
-Dompel de lange vingers in de siroop.
-Beleg de laag aardbeienmousse vervolgens met de lange vingers.
-Beleg dit nu met een laag fijngesneden aardbeien.
-Giet de mascarponecrème erover.
SERVEREN:
Werk verder af met een nieuwe laag aardbeien en bestrooi met wat fijngesneden basilicum. Versier eventueel met wat frambozen, braambessen en rode bessen. Strooi er wat bloemsuiker over.
Bron
njm - meester patissier Roger Van damme
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties