1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2020

Ingrediënten 6 personen


Voor de mascarponecrème:
500 gr mascarpone
40 gr bloemsuiker
1 limoen ,het sap
4 eierdooiers

Voor de aardbeienmousse:
75 gr volle yoghurt
75 gr mascarpone
30 gr bloemsuiker
140 gr aardbeienpuree
1 blaadje gelatine, geweekt in koud water
75 gr room, opgeklopt

Voor de siroop:
80 cl water
800 gr kristalsuiker
20 gr hibiscusthee
6 kardemomzaadjes
200 gr frambozenpuree
7,5 cl vlierbloesemsiroop
1 flesje kriekbier
50 cl citroensap
5 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

Afwerking:
1 groot pak lange vingers
40 aardbeien
enkele blaadjes basilicum
enkele frambozen, braambessen en rode bessen
bloemsuiker



Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeien

Subliem nagerecht .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mascarponecrème:
- Meng alle ingrediënten in een kom. Als de massa zou schiften, verwarm deze dan een beetje en roer tot je opnieuw een gladde emulsie krijgt.

Aardbeienmousse:
-Meng de yoghurt, mascarpone en bloemsuiker en klop met een klopper of handmixer tot een smeuïge massa.
-Verwarm ¼ van de aardbeienpuree.
-Knijp de geweekte gelatine uit en los op in de puree.
-Roer het mengsel door de overige aardbeienpuree.
-Voeg toe aan de koude massa van yoghurt en mascarpone tot je een egaal, zachtroze mengsel hebt. Spatel er de opgeklopte room onder.

Siroop:
-Meng het water met de kristalsuiker en breng aan de kook tot alle suiker is opgelost.
-Voeg de hibiscusthee en kardemomzaadjes toe samen met de vloeibare ingrediënten (puree, siroop, kriekbier en citroensap).
-Neem de pan van het vuur en laat 20 minuten trekken.
-Knijp de geweekte gelatine uit en los op in de infusie.
-Giet de infusie door een fijne zeef.

Opbouw:
-Giet een laag aardbeienmousse in een schaal.
-Dompel de lange vingers in de siroop.
-Beleg de laag aardbeienmousse vervolgens met de lange vingers.
-Beleg dit nu met een laag fijngesneden aardbeien.
-Giet de mascarponecrème erover.

SERVEREN:

Werk verder af met een nieuwe laag aardbeien en bestrooi met wat fijngesneden basilicum. Versier eventueel met wat frambozen, braambessen en rode bessen. Strooi er wat bloemsuiker over.

Bron

Njm - meester patissier Roger Van damme



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top