1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Zalm in kruidenkorst met boontjes en tomatenbotersaus

Zalm in kruidenkorst met boontjes en tomatenbotersaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2020

Ingrediënten 2 personen


2 zalmfilets
10 gr mix van 5 pepers
5 gr komijn
5 gr karwijzaad
5 gr venkelzaad
3 tomaten
100 gr tuinbonen
scheutje room
50 gr koude boter
zout - peper - cayennepeper
olijfolie - boter



Zalm in kruidenkorst met boontjes en tomatenbotersaus
Zalm in kruidenkorst met boontjes en tomatenbotersaus
Zalm in kruidenkorst met boontjes en tomatenbotersaus
Zalm in kruidenkorst met boontjes en tomatenbotersaus

Origineel en lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Draai alle kruiden door een kruidenmolen zodat ze fijngemalen zijn.

Verwijder het kroontje van de tomaten en snij ze vervolgens in grove stukken. Doe in een glazen schaal en mix de tomaten fijn. Haal de fijngemixte tomaten door een zeef en vang het sap op.

Snij de snijbonen in reepjes. Blancheer ze kort in gezouten water en spoel ze af met koud water.

Laat het tomatensap inkoken. Voeg een snuifje cayennepeper, zout en een scheutje room toe. Monteer de saus met koude boter.

Doe de gedroogde kruidenmengeling in een kom en duw de binnenkant van de vis (niet de velkant) in de kruiden. Bak de zalm vervolgens in een scheutje olijfolie met de kruidenkorst eerst. Kruid de velkant extra met peper en zout. Draai de vis na een vijftal-minuutjes om.

Stoof de snijbonen aan in een klontje boter.

SERVEREN:

Serveer de zalm samen met de tuinboontjes en de tomatensaus.



Serveertip

De mix €5 pepers€ beter bekend onder de Franse naam €5 poivre€ is een mengeling van 5 soorten peper te vinden in het betere grootwarenhuis.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top