1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Bramenbavarois

Bramenbavarois

  • Frans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-07-2020

Ingrediënten 4 personen


400 gr bramen
1 blaadje rode gelatine
3 blaadjes witte gelatine
2 1/2 dl slagroom
4 el suiker
4 el crème de cassis
2 el limoensap
1/2 el kaneelpoeder
1 el balsamico-azijn
1 dl boerenlandyoghurt
4 muntblaadjes



Bramenbavarois
Bramenbavarois

Kwam dit recept tegen een een ouder TIP (2004) en dacht, die ga ik even opslaan. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Houd 8 mooie bramen achter voor de garnering. Pureer de rest van de bramen en wrijf de massa door een rvs zeef. Week de gelatine ong. 5 minuten in ruim koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker.
Verwarm 2 el water en los er, van het vuur af, de gelatine in op. Roer het gelatinemengsel met de de crème de cassis, het limoensap, kaneelpoeder en 1/2 el balsamico-azijn door de bramenpuree. Laat dit mengsel afkoelen tot het lobbig is.
Spatel het bramenmengsel door de slagroom, verdeel het over 4 glazen. Laat de mousse ong. 2 uur in de koelkast iets stijver worden. Verdeel de youghurt over de bramennmoussen en druppel er wat stipjes balsamico-azijn op. Garneer elk glas met 2 bramen en een blaadje munt.

Serveertip

Voor minder calorieën kun je ook magere yoghurt gebruiken en de hoeveelheid suiker halveren.

Bron

TIP



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Faemke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Faemke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top