1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Indische macaroni ovenschotel.

Indische macaroni ovenschotel.

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-07-2020

Ingrediënten 4 personen


350 g macaroni
250 g hamblokjes
200 g geraspte kaas
3 eieren geklutst
2 tenen knoflook door de knijper
2 uien of sjalotten gesnipperd
1/2 rode paprika in kleine blokjes
1/2 potje mini augurkjes in kleine blokjes
1 el stem-gember in kleine blokjes
3 el paneermeel
6 flinke el ketchup
2 tl sambal oelek


Verder heb je nodig


Ovenschotel, snijplank, mes pan


Indische macaroni ovenschotel.

Uit de oven met knapperig kostje.

Uit de oven met knapperig kostje.
Indische macaroni ovenschotel.

Smullen van deze heerlijke schotel.

Smullen van deze heerlijke schotel.
Indische macaroni ovenschotel.

Klaar voor in de oven.

Klaar voor in de oven.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.
Indische macaroni ovenschotel.



Ik heb verschillende Indische macaronischotels bekeken en deze van SmaakMenutie is toch weer heel anders. Volgens de bedenkers van dit recept zowel warm als koud te nuttigen. Echt een typisch familiegerecht, dat elke Indische familie anders maakt.


https://www.smulweb.nl/recepten/1468477/Supersnelle-aziatische-komkommersalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stel de oven in op 200 graden.

Kook de macaroni gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Smoor de de snipperde ui en knoflook even aan in wat zonnebloemolie. Voeg dan de hamblokjes, paprika, gember en augurkjes toe en laat dit 3 minuutjes zachtjes meebakken.

Dan mag de ketchup en de sambal erbij. Roer alles goed door elkaar.

Giet de gare macaroni af en voeg toe aan de groente in de pan. Roer alles goed om en voeg dan 3/4 deel van de geraspte kaas en de geklutste eieren toe.

Roer weer alles goed door en alles zal zich nu binden. Zet de hittebron uit .

Doe de massa over in een ovenschotel en bestrooi met paneermeel en als laatste de rest van de kaas.

Zet voor 30-40 minuten in de oven , zodat zich een mooie goudgele korst kan vormen.
Serveer met komkommer of atjar.

Bron

Smaakmenutie, eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top