1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. KIPPENBOUTEN MET HONING EN SINAASAPPEL

KIPPENBOUTEN MET HONING EN SINAASAPPEL

  • Spaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2020

Ingrediënten 4 personen


8 kippenbouten
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 sinaasappels, geperst en geraspt
4 el honing
2 el ketjap manis
2 el sojasaus
3 el droge sherry
2 el sesamolie
2 el olijfolie
klontje boter
3 handvol koriander
peper en zout



KIPPENBOUTEN MET HONING EN SINAASAPPEL
KIPPENBOUTEN MET HONING EN SINAASAPPEL


  • Deze kippenbouten worden eerst minimum 1 uur gemarineerd in honing, sinaasappel en sojasaus alvorens ze worden gebakken ! Zo ontstaat  een heerlijk knapperig gekaramelliseerd korstje. Zalig!  In Spanje geven ze dit ook als tapa op een tapabuffet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe het sap en de zeste van de sinaasappelen in een kom en voeg er de knoflook, honing, ketjap, sojasaus, sherry, sesamolie en olijfolie aan toe.
-Prik met een vork gaatjes in de kippenbouten. Plaats ze naast elkaar in een schaal en overgiet met de versgemaakte marinade. Dek af met folie en laat 1 uur marineren. Draai ze af en toe om.

-Laat wat boter smelten in een grote pan.
- Haal de kippenbouten uit de marinade en kruid ze met peper en zout.
-Bak ze kort even aan op een hoog vuur zodat ze goudbruin kleuren. Blus af met een beetje marinade en laat verder 25 minuten afgedekt bakken op een laag vuur. Draai de bouten regelmatig om.

Serveer ze in een schaal en overgiet met wat saus.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top