1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. ZONGEDROOGDE TOMATEN UIT DE OVEN

ZONGEDROOGDE TOMATEN UIT DE OVEN

  • Spaans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-07-2020

Ingrediënten 4 personen


8 pruimtomaten, ontveld en in blokjes
2 teentjes knoflook
250 ml olijfolie
2 takjes oregano
peper en zout



ZONGEDROOGDE TOMATEN UIT DE OVEN
ZONGEDROOGDE TOMATEN UIT DE OVEN

Heb je ooit al eens zelf zongedroogde tomaatjes (in de oven weliswaar) gemaakt? Slow cooking.  Ze zijn echt zo heerlijk en veel lekkerder dan die uit de supermarkt!  In Spanje geven ze dit als bijgerecht of als deel van een tapa buffet 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 90 °C.
-Leg de tomatenpartjes naast elkaar in een ovenschaal.
-Bestrijk ze met een beetje olijfolie en zet ongeveer 6 uur in de oven tot ze klaar zijn.
-Laat ze nadien afkoelen tot kamertemperatuur.
-Neem een pot en strooi er wat peper en zout in.
- Doe er de knoflook en oregano bij en tenslotte de tomaten. Vul de pot met olijfolie tot de tomaten onderstaan.
-Sluit de pot af en zet in de koelkast tot gebruik.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top