1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. PAPPAS ARRUGADAS MET MOJO

PAPPAS ARRUGADAS MET MOJO

  • Spaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2020

Ingrediënten 6 personen


1 kg krielaardappel
½ kg zeezout
Voor de mojo :
3 teentjes knoflook
1 el komijn
100 ml olijfolie
3 takjes bladpeterselie
½ bosje koriander
2 el wittewijnazijn
peper en zout



PAPPAS ARRUGADAS MET MOJO
PAPPAS ARRUGADAS MET MOJO

Papas arrugadas zijn krielaardappeltjes, zoals ze ze eten op de Canarische eilanden. Heerlijk met de pittige mojo of met een stukje gegrilde vis, of als onderdeel van een tappa buffet 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Zet de aardappelen net onder water en voeg het zeezout toe en laat de aardappelen garen. Maak je geen zorgen over de hoeveelheid zout, dit proef je straks niet meer
Voor de mojo:
-snij de teentjes look fijn, en plet verder met wat grof zout, totdat je een mooi papje krijgt. Doe dit in een vijzel en voeg fijngesnipperde peterselieen fijngehakte koriander toeen de flinke snuif komijn. Meng goed onder mekaar met de stamper, en voeg straalsgewijs de olijfolie toe. Blijf goed roeren, zodat de saus bindt.
-Voeg de witte wijnazijn toe, en proef of de smaken mooi in balans zijn, en kruid af met peper en zout.

-Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze terug in de kookpot. Zet het deksel op de pot en laat de aardappelen nog even 'drogen' op het vuur. Hierdoor krijgen ze hun typische verrimpelde 'uiterlijk'.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top