
2 stukken wilde zalm ( diepvries)van 150 gram ontdooid, afgespoeld en droog gedept.
1/2 citroen in partjes
2 tenen knoflook ongepeld
2 el verse dille klein gesneden
2 el verse peterselie kleingesneden
1 el olijfolie
1 flinke snuf paprikapoeder
snuf peper en zout uit de molen
1 takje peterselie ter garnering
Ovenschaal, snijplank en mes
Aangezien ik nog wat verse dille over had van het hieronder staand gerecht wilde ik dat graag verwerken. Dille en vis is een uitstekende combinatie. Het werd een gerecht met wilde zalm en dille en het fijne was, dat dit samen met het gerecht hieronder in de oven kon.
https://www.smulweb.nl/recepten/1481067/Slanke-gevulde-kruiden-kwark-tomaten-uit-de-oven
Maak een kruiden marinade van de olijfolie, met de bladpeterselie, dille, peper, zout en paprikapoeder.
Wentel de zalm hier doorheen en laat dit een kwartiertje intrekken.
Leg de zalm in een ovenschaal en leg er de partjes citroen omheen en 2 teentjes knoflook ertussen. Laat dit 15-20 minuten garen in een oven van 200 graden.
Garneer de zalm met een takje peterselie, serveer meteen en knijp op het bord het sap van de gegaarde citroenpartjes en de gare knoflook over de vis.
Lekker met een simpele gekookte aardappel. Sprenkel het vrijgekomen vocht van de kruiden en de vis over de aardappelen.
Keukensloofje47 13-08-2020
Fijn , ik ben benieuwd wat je ervan vindt als je het gemaakt hebt. Groetjes Lidy.
PetervMeert 13-08-2020
Mooi! Perfect voor mijn fitatu etenschema!