Vispapillot met tomatenroomsaus en paprika
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-07-2020
Een topper op Uw BBQ feestje , makkelijk en super lekker !
Ingrediënten 4 personen
4 kabeljauwhaasjes400 g tomatenblokjes
1 ui
1 teentje look
30 g tomatenpuree
1 kl bruine kandijsuiker
1 kl balsamicoazijn
1 groentebouillonblokje
100 ml room
1 paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
1 groene paprika
1 plantje verse basilicum
300 g linguini
olijfolie
Bereidingswijze
-Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika's en snij het vruchtvlees in lange repen.
-Pel de look en pers fijn met een lookpers. Pel de ui en snipper fijn.
-Verhit wat olijfolie in een kookpot en bak de ui met de look glazig. Roerbak de paprikareepjes 2 min mee. Roer de tomatenpuree eronder.
-Voeg de tomatenblokjes, het groentebouillonblokje, de suiker en de balsamicoazijn toe en blus met 150 ml water.
-Laat 45 min sudderen zonder deksel.
-Snipper de basilicum met steeltjes fijn.
-Roer de room en fijngesnipperde basilicum eronder en kruid met zwarte peper en zout.
-Neem een rechthoekig stuk aluminiumfolie.
-Leg 3 el tomatenroomsaus in het midden van de rechterhelft van het vel aluminiumfolie. Leg er het kabeljauwhaasje op en dek toe met 2 el tomatenroomsaus.
-Vouw de linkerhelft van het vel aluminiumfolie over de rechterhelft, zodat de kabeljauw bedekt is. Sla alle zijkanten 2x om, zodat je een ‘luchtdichte' papillot krijgt.
-Zet 25 min op een voorverwarmde barbecue van 200°C, indien mogelijk met gesloten deksel.
-Kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer met de kabeljauw in tomatenroomsaus.
Bron
spar
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties