Gestoomd kabeljauwhaasje met citroen & chili

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2020
  • Gestoomd kabeljauwhaasje met citroen & chili

    Gestoomd kabeljauwhaasje met citroen & chili

    Gestoomd kabeljauwhaasje met citroen & chili

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

½ Chinese kool
1 bosje pijpajuintjes
300 g kabeljauwhaasje
1 onbehandelde citroen
1 fijngesneden chilipepertje
4 plakjes geschilde verse gember
boter
sojasaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snij de gember in fijne staafjes en de citroen in dunne plakjes.
2. Haal één mooi blad van de Chinese kool. Snij het harde gedeelte uit het blad en leg het op de bodem van een stoommandje.
3. Snij de wortelaanzet en het donkergroene gedeelte van de pijpajuintjes in stukjes en leg ze op het koolblad. Leg de vis op de pijpajuintjes en bedek met de plakjes citroen. Bestrooi met chili en gember. Kruid met peper en zout.
4. Snij de rest van de Chinese kool in reepjes. Roerbak in hete boter en kruid met peper en zout.
5. Plaats het stoommandje boven een pan kokend water. Stoom in 8 à 10 minuten gaar.
6. Serveer de vis met de Chinese kool en sojasaus.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten