Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

  • Regionaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2020
  • Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

  • Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

  • Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

  • Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

  • Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

  • Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

  • Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

    Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

Een heerlijk en slank , vegetarisch bijgerecht ( of voor of tussengerechtje) met slechts 105 kcal per persoon, gemaakt met trostomaten uit onze eigen regio.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 trostomaten
2 eetlepels dille fijn gehakt
2 eetlepels platte peterselie fijn gehakt
1 eetlepel oregano ( ik had helaas geen verse)
100 gram geraspte oude kaas
250 gram magere kwark
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, snijplank en mes

Bereidingswijze

Snij de kapjes van de tomaten af en snij de kapjes fijn. Hol de tomaten uit en bestrooi ze van binnen lichtjes met wat peper en zout.
Hak oregano, dille en peterselie fijn en roer deze kruiden samen met de fijn gesneden kapjes en de helft van de geraspte kaas door de kwark.

Vul er de tomaten mee en bestrooi de bovenkant met nog wat geraspte kaas.

Zet ze voor 15-17 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.

Garneer met nog wat gemalen peper en peterselie.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's

Serveertip

Ook lekker met Griekse Yoghurt of met crème fraîche i.p.v kwark .

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 28-07-2020

Hoi Marc dankjewel voor je reactie. Ik hoop dat het naar wens mag smaken en ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen. Groetjes Lidy en een fijne dag nog .

marcdepester avatar
marcdepester 28-07-2020

kan alleen maar lekker zijn, dat gaan we in de week eens klaar maken, thx en nog een gezellige week gewenst, mcg , marc

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten