1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella met kip en chorizo voor doordeweeks

Paella met kip en chorizo voor doordeweeks

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-07-2020

Ingrediënten 4 personen


4 kipdijfilets
2 el gerookte paprikapoeder
1 tl kurkumapoeder
1 el gedroogde provenciaalse kruiden
1/2 tl kruidnagelpoeder
1 chorizoworst, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 paprika's, in stukjes gesneden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
10 g verse peterselie, fijn gesneden
sap en rasp van 1 citroen
150 g doperwten
400 g gekookte rijst


Verder heb je nodig


Grote pan


Paella is een heerlijk eenpansgerecht. Normaal neem je hier lekker de tijd voor. Dit is mijn snelle variant voor doordeweeks met chorizo en kip. Het kruidenmengsel stel ik in dit recept zelf samen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de kippendij in een bakje. Meng in een ander bakje de gerookte paprikapoeder, kurkumapoeder, provenciaalse kruiden en kruidnagelpoeder. Dit zijn de paella kruiden. Doe de helft van dit mengsel met een scheut olie en een snuf zout bij de kip en meng. Zet apart.
2. Bak de chorizo met de ui in een grote pan. Doe hier vervolgens de rest van het kruidenmengsel, de helft van de peterselie, de paprika, citroenrasp en knoflook bij. Bak mee.
3. Doe vervolgens de erwtjes en de gekookte rijst met het citroensap bij de rest in de pan. Bak samen.
4. Bak ondertussen de kip gaar in een aparte pan of grillpan.
5. Snijd de kip in reepjes en verdeel over de paella. Garneer met de rest van de peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top