1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Sambal goreng udang

Sambal goreng udang

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-07-2020

Ingrediënten 2 personen


250 gr Garnalen
2 Sjalotjes
2 Teentjes knoflook
2 tl Djahé / gemberpoeder
1 Stengel sereh
1 Rode peper
Halve limoen
1 tl Ketoembar / korianderpoeder
2 el Olie


Verder heb je nodig


Vijzel
Wok


Recept

Recept en tekening Bianca Kiezenberg

Recept en tekening Bianca Kiezenberg
Bereiding

Foto Bianca Kiezenberg

Foto Bianca Kiezenberg

Bianca Kiezenberg weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. SNIJDEN
- Snipper de sjalot en sereh
- Verwijder de pitjes van de rode peper en snij fijn
- Pel de knoflook en maak in stukjes

2. BOEMBOE
- Stop de sjalot, knoflook, sereh, peper, djahé en ketoembar in de vijzel en maak er een boemboe van

3. BAKKEN
- Verhit de olie in de pan
- Fruit de boemboe aan
- Voeg de garnalen toe en bak kort mee
- Draai het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen

4. OPDIENEN
- Pers die limoen uit
- Besprenkel het gerecht met limoensap

Serveertip

- Lekker met Atjar ketimoen

Bron

Bianca Kiezenberg



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DeMontagne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DeMontagne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top