1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Minestronesoep
  5. Italiaanse minestronesoep

Italiaanse minestronesoep

Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep
  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2020

Een goed gevulde groentesoep op Italiaanse wijze. Een gouden tip voor een goede Italiaanse bouillon is niet alleen de typische Italiaanse kruiden zoals; rozemarijn, salie, tijm en oregano maar nog belangrijker is het om er een korst van een stuk Parmezaans kaas in mee te laten trekken. Ik gooi die dus nooit meer weg, maar bewaar in een afsluitbaar zakje in de koelkast mijn korstresten van de stukken Parmezaan. Ik daar dan altijd uit kan putten als ik besluit om een pan Italiaanse (of andere Mediterrane) soep te maken. Dit is niet alleen "no-waste" maar je verrijkt je soep er enorm mee.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 8 personen


- 350 gram (hoh)gehakt, gekruid of zelf naar smaak kruiden, maak kleine balletjes
- Kruiden zoals bijvoorbeeld; oregano, tijm, rozemarijn, salie, laurier, kruidnagels, zwarte peperkorrels
- enkele korsten van Parmezaanse kaas
- 2 teentje knoflook, geplet
- runderbouillon
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 st bleekselderij
- klein bosje bladselderij (of neem het blad van de bleekselderij)
- 2 paprika's (rood en geel)
- 4 tomaten
- 1 dunne prei (of enkele lente uitjes)
- 1 pak tomatenpassaat (500 ml)
- 2 kleine blikjes cannellini bonen
- 125 gram kleine pasta; bv conchigliette
- optioneel; wortel
- basilicum om mee te garneren
- olijfolie


Bereidingswijze

- Maak de bouillon van de kruiden, knoflook, kaaskorsten, runderbouillon en doe de gehaktballetjes erbij. Laat het ongeveer 3 kwartier (of langer) zachtjes pruttelen.
- Snij intussen alle groenten en fruit ze aan in een wok of hapjespan voordat je ze aan de bouillon toevoegt.
- Eerst de ui, courgette en bleekselderij, gevolgd door de paprika, tomaat en prei.
- Voeg ook de fijngesneden bladselderij toe.
- Laat dit geheel 10-15 minuten zachtjes koken en voeg dan de tomatenpassaat, de boontjes en de pasta toe. Na nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen is de soep klaar.
- Probeer zoveel mogelijk "takken" eruit te halen en serveer de soep met een beetje basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top