Italiaanse minestronesoep

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

  • Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

    Italiaanse minestronesoep

Een goed gevulde groentesoep op Italiaanse wijze. Een gouden tip voor een goede Italiaanse bouillon is niet alleen de typische Italiaanse kruiden zoals; rozemarijn, salie, tijm en oregano maar nog belangrijker is het om er een korst van een stuk Parmezaans kaas in mee te laten trekken. Ik gooi die dus nooit meer weg, maar bewaar in een afsluitbaar zakje in de koelkast mijn korstresten van de stukken Parmezaan. Ik daar dan altijd uit kan putten als ik besluit om een pan Italiaanse (of andere Mediterrane) soep te maken. Dit is niet alleen "no-waste" maar je verrijkt je soep er enorm mee.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 350 gram (hoh)gehakt, gekruid of zelf naar smaak kruiden, maak kleine balletjes
- Kruiden zoals bijvoorbeeld; oregano, tijm, rozemarijn, salie, laurier, kruidnagels, zwarte peperkorrels
- enkele korsten van Parmezaanse kaas
- 2 teentje knoflook, geplet
- runderbouillon
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 st bleekselderij
- klein bosje bladselderij (of neem het blad van de bleekselderij)
- 2 paprika's (rood en geel)
- 4 tomaten
- 1 dunne prei (of enkele lente uitjes)
- 1 pak tomatenpassaat (500 ml)
- 2 kleine blikjes cannellini bonen
- 125 gram kleine pasta; bv conchigliette
- optioneel; wortel
- basilicum om mee te garneren
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Maak de bouillon van de kruiden, knoflook, kaaskorsten, runderbouillon en doe de gehaktballetjes erbij. Laat het ongeveer 3 kwartier (of langer) zachtjes pruttelen.
- Snij intussen alle groenten en fruit ze aan in een wok of hapjespan voordat je ze aan de bouillon toevoegt.
- Eerst de ui, courgette en bleekselderij, gevolgd door de paprika, tomaat en prei.
- Voeg ook de fijngesneden bladselderij toe.
- Laat dit geheel 10-15 minuten zachtjes koken en voeg dan de tomatenpassaat, de boontjes en de pasta toe. Na nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen is de soep klaar.
- Probeer zoveel mogelijk "takken" eruit te halen en serveer de soep met een beetje basilicum.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 21-12-2020

Hoi Melvin. 2 liter is prima. Ik had er niet bijgezet hoeveel precies, want de een houd van dikke soep en de andere weer van een dunnere. Leuk om te horen dat je de soep erg lekker vond. Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

MelvinWinthagen avatar
MelvinWinthagen 20-12-2020

Uit het recept kon ik niet opmaken hoeveel boulion er precies nodig was, dus ik ben voor 2 liter gegaan. Erg lekkere soep, vult ook goed!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten