Sambal goreng boontjes
- Indisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Bianca Kiezenberg weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook.
Deze boontjes zijn het ideale bijgerecht voor heel veel indische recepten.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr Sperziebonen1 Ui
4 Teentjes knoflook
2 tl Djahé
2 tl Laos
Half bouillon blokje
Half tl trassi
2 el Ketjap manis
1 of 2 el Sambal of rode pepers
2 el Olie
Benodigdheden
KoekenpanPan 2L
Bereidingswijze
1. BOONTJES
- Dop de boontjes en maak ze schoon
- Kook de boontjes beetgaar. Ongeveer 8 minuten
2. SNIJDEN
- Snipper de ui
- Snipper de knoflook
- Verkruimel de trassi
- Verkruimel het bouillon blokje
3. BOEMBOE
- Verhit de olie in een koekenpan
- Bak de ui glazig
- Voeg de overige ingrediënten toe
- Bak nog 2 minuten
4. SAMBAL GORENG BOONTJES
- Giet de boontjes af. Laat een klein beetje kookvocht achter in de pan
- Voeg de boemboe toe en laat nog 5 minuten pruttelen
Bron
Bianca Kiezenberg
Serveertip
- Voeg meer water toe voor een dunnere saus