Sambal goreng boontjes

  • Indisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

  • Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

  • Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

  • Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

  • Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

Bianca Kiezenberg weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook.

Deze boontjes zijn het ideale bijgerecht voor heel veel indische recepten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr Sperziebonen
1 Ui
4 Teentjes knoflook
2 tl Djahé
2 tl Laos
Half bouillon blokje
Half tl trassi
2 el Ketjap manis
1 of 2 el Sambal of rode pepers
2 el Olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
Pan 2L

Bereidingswijze

1. BOONTJES
- Dop de boontjes en maak ze schoon
- Kook de boontjes beetgaar. Ongeveer 8 minuten

2. SNIJDEN
- Snipper de ui
- Snipper de knoflook
- Verkruimel de trassi
- Verkruimel het bouillon blokje

3. BOEMBOE
- Verhit de olie in een koekenpan
- Bak de ui glazig
- Voeg de overige ingrediënten toe
- Bak nog 2 minuten

4. SAMBAL GORENG BOONTJES
- Giet de boontjes af. Laat een klein beetje kookvocht achter in de pan
- Voeg de boemboe toe en laat nog 5 minuten pruttelen

Bron

Bianca Kiezenberg

Serveertip

- Voeg meer water toe voor een dunnere saus

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

DeMontagne avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten