1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.

Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2020

Ingrediënten 8 personen


1/4 knolselderij geschild in blokjes
roosjes van circa 1/2 bloemkool ( of broccoli)
2 winterpeen geschild in blokjes
1 forse prei gewassen en klein gesneden
2 uien gesnipperd
2 teen knoflook geperst
het binnenste van een bleekselderij inclusief het groen
3 groentebouillonblokjes met minder zout
3 laurier bladeren
enkele takjes lavas gesnipperd
( had nog 1/2 rode en groene paprika) in blokjes
400 gram rundergehakt
paprikapoeder, peper, zout. peterselie en tijm naar smaak

mihoen
3 el zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Grote soeppan, snijplank en mes, kom


Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.

Vandaag komen ze weer onze lieve soepmonstertjes. Deze keer viel hun keuze op groentesoep, maar wel met opa's en oma's zelf gebakken brood erbij

Heerlijk om te maken, want een duik in de koelkast levert hier of daar nog wel een restje groente op dat ook in soep verwerkt kan worden. Mijn groentesoep smaakt dan ook heel vaak anders. Maar prei, knolselderij , wortel en ui horen er  bij mij altijd wel in.
Fijn op voorhand te maken, zodat alle smaken zich goed kunnen mengen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm 3 el olie in de soeppan en smoor de ui, prei en wortel even enkele minuten voor. Voeg de geperste knoflook toe en bak even mee.

Voeg dan ook de andere groente toe met 2 1/2 - 3 liter kokend water, verkruimel er de bouillonblokken boven en voeg de laurierbladeren toe.

Breng de soep aan de kook en laat op een zacht vuurtje 30 minuten koken.

Meng ondertussen alle kruiden door het gehakt en rol er kleine balletjes van. Verkruimel de mihoen ( dat eet straks prettiger)

Voeg de rundergehaktballetjes, mihoen en de lavas de laatste 10 minuten van de kooktijd aan de soep toe.

Proef en voeg zo nodig peper en zout toe.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top