1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Europese keuken
  5. Pittige uiensaus

Pittige uiensaus

  • Europees, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2020

Ingrediënten 5 personen


Neem een bak van de Chinees, en schenk daar ongeveer 1cm olijfolie in.
ongeveer 3 eetlepels gevriesdroogde salade kruiden van de Lidl daar in doen, af en toe roeren en rustig laten staan.
In een ander bakje, ongeveer 1 pond uien.
1/3 hakken, met zo'n hak ding, 2/3 in kleine stukjes snijden.
Voeg daarna 1 klein blikje tomaten puree toe aan de olijf olie met kruiden, en een eierlepeltje geperste knoflook en een paar fise scheuten tabasco of de hete but die ik bij de Xenos haal, zie foto.
Weer steeds goed door roeren......
Voeg ongeveer 4 eetlepels geknipte blad peterselie toe, en als laatste de uien, en evt. nog een blikje tomaten puree naar smaak.
Vervolgens een hele nacht in de koelkast laten staan en ongeveer 1 x per uur, grondig door roeren, en proeven, zodat jezelf nog iets kunt toevoegen.
Ook een lente en of een bosuitje voor de kleur en of de bite is er lekker doorheen.
Een heel ander idee is om dit te gebruiken als basis voor een bieten salade met stukjes appel.


Verder heb je nodig


De gevriedroogde saladekruiden van de Lidl worden helaas niet meer verkocht.
Ik heb alles los bij elkaar gesprokkeld en deze zitten erin:
Peterselie, bieslook, zwarte peper, rode ui, knoflook en paprika poeder, een beetje op gevoel mengen.


Pittige uiensaus

Heerlijk voor bij de BBQ of op een stokbroodje of als basis voor andere salades.

Heerlijk voor bij de BBQ of op een stokbroodje of als basis voor andere salades.

Een keer als saus bij een gerecht in een restaurant gekregen, en nee ik kreeg het recept niet mee.
Zelf gaan probereren en na vele net niet gelukte poginen kom ik nu aardig in de buurt. 
Ook heerlijk om als basis van een salade te gebruiken, bijvoorbeeld cous-cous salade of bieten salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een bak van de Chinees, en schenk daar ongeveer 1cm olijfolie in.
ongeveer 3 eetlepels gevriesdroogde salade kruiden van de Lidl daar in doen, af en toe roeren en rustig laten staan.
In een ander bakje, ongeveer 1 pond uien.
1/3 hakken, met zo'n hak ding, 2/3 in kleine stukjes snijden.
Voeg daarna 1 klein blikje tomaten puree toe aan de olijf olie met kruiden, en een eierlepeltje geperste knoflook en een paar fise scheuten tabasco of de hete but die ik bij de Xenos haal, zie foto.
Weer steeds goed door roeren......
Voeg ongeveer 4 eetlepels geknipte blad peterselie toe, en als laatste de uien, en evt. nog een blikje tomaten puree naar smaak.
Vervolgens een hele nacht in de koelkast laten staan en ongeveer 1 x per uur, grondig door roeren, en proeven, zodat jezelf nog iets kunt toevoegen.
Ook een lente en of een bosuitje voor de kleur en of de bite is er lekker doorheen.
Een heel ander idee is om dit te gebruiken als basis voor een bieten salade met stukjes appel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bosmuis13


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bosmuis13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top