1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. bloemkoolsalade

bloemkoolsalade

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2020

Ingrediënten 2 personen


Halve bloemkool, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 6 zongedroogde tomaatjes, handje gepelde pistachenootjes, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel appelstroop, 2 eetlepels vegan mayonaise, 2 eetlepels appelazijn,1 theelepel gerookt paprikapoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel kaneel, snufje zout, half bosje koriander (fijn gesneden)


Verder heb je nodig


Oven


bloemkoolsalade
bloemkoolsalade

Mijn nichtje Sanne eet sinds kort veganistisch. Aanleiding om te gaan experimenteren. Geroosterde bloemkool had al vaker op het menu gestaan, deze keer een veganistische variant.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bloemkool en verdeel hem in kleine roosjes. Verdeel deze over de bakplaat, begiet met de olijfolie, bestrooi met de paprikapoeder, kaneel , zout en komijn en hussel door elkaar. Rooster 10 minuten in de hete oven. Pel de ui en snij in stukjes, pel de knoflook en snij in 3-en. Haal na 10 minuten de bloemkool uit de oven. Verdeel de knoflook en ui over de bloemkool, hussel door elkaar en bak nog 10 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen in een mooie schaal.
Maak een dressing van de appelazijn, appelstroop en de vegan mayonaise. Roer de dressing door de afgekoelde bloemkool. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes, roer door de salade en laat nog minimaal een half uur de smaken goed doortrekken. Hak de pistachenootjes grof en verdeel met de koriander over de bloemkool. Roer door elkaar en serveer met een lekker koel glas witte wijn. Een vegan burger of falafel smaakt er prima bij!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irisu


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irisu
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top