1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kippendijtjes in witte wijn Riesling uit de Elzas Coq au vin blanc

Kippendijtjes in witte wijn Riesling uit de Elzas Coq au vin blanc

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2020

Ingrediënten 4 personen


250 gram champignons, in dunne plakjes
plm. 8 sjalotjes in plakjes
1 afgestreken eetlepel bruine basterdsuiker

8 kippendijen
4 eetlepels bloem
20 + 20 + 10 gram boter
3 eetlepels olijfolie
1 stengel bleekselderij, geschild in kleine blokjes gesneden
1 middelgrote wortel, schoongemaakt in kleine blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 borrelglas cognac of vieux
500 ml Riesling
150 ml slagroom
zout en peper
4 eetlepels fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


Hapjespan
koekenpan
zeef of vergiet


Kippendijtjes in witte wijn Riesling uit de Elzas Coq au vin blanc
Kippendijtjes in witte wijn Riesling uit de Elzas Coq au vin blanc
Kippendijtjes in witte wijn Riesling uit de Elzas Coq au vin blanc
Kippendijtjes in witte wijn Riesling uit de Elzas Coq au vin blanc

Dit is een recept van "Onze Franse keuken". geen snel-klaar-recept, maar het is zo lekker dat je een beete werk ervoor over moet hebben.
Ik wilde kippendijtjes in witte wijn maken en heb diverse recepten hiermee opgezocht. Dit recept trok me het meeste aan. Ik heb er alleen een wortel aan toegevoegd en verrder alles zo gelaten. Echt super lekker. Je kunt dit natuurlijk ook in je slowcooker maken.
Kijk bij de bereiding hoe je dan te werk kunt gaan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1e stap:
Smelt in koekenpan 20 gram boter en bak hierin de champignonplakjes tot ze goudbruin zijn. Af en toe omscheppen. Haal de champignons uit de pan en zet ze ook even apart.
Smelt in dezelfde koekenpan nogmaals 20 gram boter en voeg de sjalotjes toe. Strooi de basterdsuiker erover. Laat de uitjes op zacht vuur 10 minuten garen en lichtbruin worden. Laat afkoelen.
2e stap:
Kruid de kippendijen met peper en zout en haal ze door de bloem. De kippendijen moeten aan alle kanten goed bedekt zijn het bloem.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak hierin de kippendijen aan alle kanten bruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Voeg 10 gram boter toe aan het overgebleven bakvet en bak hierin de blokjes wortel, bleekselderij en ui plm. 4 minuten. Bak de knoflook even mee Roer goed door elkaar. Giet dan de coqnac of vieux erbij. Breng aan de kook.
3e stap:
Doe de kippendijtjes terug in de pan. Giet de wijn (Riesling) erbij. Breng aan de kook. Draai de warmtebron laag. Voeg nu ook de uitjes en champignons toe en laat het geheel minimaal 1 uur pruttelen (Ik heb dit zeker 2 tot 2 1/5 uur zachtjes laten sudderen). Hier kun je allesoverdoen in de slowcooker en de kippendijtjes plm.4 uur op low laten garen.
4e stap:
Haal de kippendijen uit de pan. Leg ze in een grote zeef en zeef ook de rest (champignons en uitjes) uit de pan.
Vang het vocht op en doe dit terug in de pan. Laat het vocht tot plm. de helft inkoken.
Zet de warmtebron laag en voeg de room toe.
Doe dan de kip, champignons en uitjes terug in de pan.
Je kunt de kip nu direct serveren of later opwarmen. (Kan ook goed ingevroren worden)

Serveertip

Garneer de kip voor het serveren met de fijngehakte peterselie.

Bron

Https://onzefransekeuken.nl/2014/12/coq-au-vin-blanc-riesling.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top