1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Zalm
  6. Pittige sticky zalm met honing en knoflook lekker Aziatisch snel klaar

Pittige sticky zalm met honing en knoflook lekker Aziatisch snel klaar

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-07-2020

Ingrediënten 2 personen


2 zalmhaasjes of zalmfilets
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
zout, peper
1 flinke teen knoflook, fijngehakt
Sausje:
3 eetlepels vloeibare acacia honing
2 eetlepels sojasaus, Chinese of Japanse
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel sambal oelek (of meer als je van echt pittig houdt)


Verder heb je nodig


Koekenpan
schaaltje voor de saus


Heerlijke zalmfilet met een sticky (=kleverig) sausje.
Heerlijke zalmfilet met een sticky (=kleverig) sausje.

Deze lekkere sticky (beetje plakkerig) zalm smaakt erg lekker en is super snel klaar.
De zalm wordt kort aan beide zijden gebakken. Het sausje heb je inmiddels klaar (2 minuten). De saus gaat in de koekenpan over de zalm en gaart in de ssaus verder.
Zalm mag je niet te lang bakken. De zalm moet rosé blijven vanbinnen anders wordt de vis te droog en dat is echt niet lekker !!
Ik vond dit recept op internet maar heb het wel een beetje aangepast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de honing, sojasaus, citroensap en de sambal in een schaaltje door elkaar..
Kruid de zalmfilet of zalmhaasje met peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak de zalm aan beide zijden lichtbruin op middelhoge warmtebron lichtbuin. (plm. 2 minuten aan beide zijden) Voeg de knoflook toe en bak die 1 minuut mee.
Giet de saus over de zalm in de koekenpan. Breng alles aan de kook tot de saus goed indikt (stroperig wordt). Draai de zalm tussendoor om en schep regelmatig wat saus over de zalm. Als je denkt dat de zalm te gaar wordt (je ziet dan eiwit (witte) puntjes verschijnen aan de buitenzijde van de zalm),haal de zalm dan uit de pan en laat de saus alleen indikken. Giet de saus over de zalm en bestrooi eventueel met geroosterde sesamzaadjes (ben ik vergeten).

Serveertip

Lekker met rijst en sperziebonen.
Wij hebben dit gegeten met (zie foto).

Bron

Op internet / https://favorflav.com/nl/recipes/fish/sticky-zalm-met-honing-en-knoflook/beetje aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top