1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Kabeljauw
  6. Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en kabeljauw .

Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en kabeljauw .

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2020

Ingrediënten 2 personen


120 gr linzen
5 gr tijm
1 groentebouillonblokje( minder zout)
1 ui gesnipperd
100 gr prei schoon in hele dunne halve of hele ringetjes
200 gr kabeljauw(filet) droog gedept
100 gr tuinerwten met kokend water overgoten en uitgelekt
1 rode paprika schoon in kleine blokjes
60 gr romaine sla ( ik had little gem)
60 ml vinaigrette


Roer een vinaigrette van 20 ml olijfolie 5-10 ml witte wijn azijn, 1 takje bladpeterselie klein gesnipperd met een mespunt honing en een mespunt mosterd.Proef en breng op smaak met peper en zout.


Verder heb je nodig


2 saladeborden, pan, snijplank en mes


Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en kabeljauw .
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en  kabeljauw .
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en kabeljauw .
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en  kabeljauw .
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en kabeljauw .
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en  kabeljauw .
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en kabeljauw .
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en  kabeljauw .
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en kabeljauw .
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en  kabeljauw .

Deze salade was puur genieten van de  heerlijke smaak van  een zachte tongstrelende kabeljauw, knapperige tuinerwtjes  en met  kruidige smaakvolle zachte linzen. Deze salade is ook prima te gebruiken om een restje groente , zoals bijvoorbeeld een stukje courgette of enkele  kerstomaatjes , broccoli e.d te verwerken i.p.v bijvoorbeeld de tuinerwtjes.

https://www.projectgezond.nl/lauwwarme-linzensalade-met-kabeljauw-en-tuinerwtjes/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de droog gedepte kabeljauw met peper en zout naar smaak. Leg de vis in een licht ingevette ovenschaal en laat de vis afhankelijk van de dikte garen in 15-20 minuten.


Kook de linzen in het groentebouillonblokje met de tijm gaar volgens de beschrijving op de verpakking. verwarm 1-2 el olijfolie in een pan en smoor de gesnipperde ui enkele minuutjes.

Voeg dan de prei toe en bak deze even mee.
Dan gaat de paprika erbij en op hoger vuur mag alles 5 minuten bakken. Tuinerwtjes en warme linzen erbij n op smaak brengen met wat peper.

Verdeel de romaine sla over 2 borden en verdeel er de groentemix over. leg er de kabeljauw op en besprenkel deze met enkele druppels citroensap.

Verdeel de vinaigrette over de lauwwarme salade en geniet.

Bron

Project Gezond. Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top